Probiyotik Turşu Suyu ( Zeraçal karabiberli Sauerkaut Suyu)


  • Marka:şifa ana
  • Ürün Kodu: tursusuyuzerdecal
  • Stok Durumu: Stokta var

  • 35,00 TL





500 ml cam şişede 

Talimatlar: buz dolabında saklayınız, 


DİKKAT ! yaşayan dost bakteriler içeren bir gıdadır , bizden çıkıp yolda size gelene kadar şişe içeriği hareketlenmeye kapağı zorlamaya devam edecektir bunun sebebi yaşayan canlı bakterilerin çoğalmaya devam etmesi yani fermentasyonun devam etmesidir.

Canlı çiğ, yani pastörize edilmemiş turşu suyunuza fermantasyon durdurucu hiçbir katkı eklemiyoruz sizlerürününüz elinize geçtiğinde , taşmayı göz önünde bulundurarak altına bir kap yerleştirerek kapağı açıp 5 dk dışarda havalandırıp gaz çıkışını sağladıktan  sonra buzdolabına kaldırınız,

Buz dolabında saklayınız, buzdolabında 1 yıla kadar saklayabilirsiniz,


Sauerkraut da ( Ekşi lahana turşusu) normal lahananın iki katı B1, B2, B12 ve niacin . Lahana fermente olunca C Vitamini tavan yapıyor ve aylarca yüksek seviyede kalıyor.

Eskiden beslenmemiz de, iyi topraktan taze gıdalar yiyerek ve bozulmalarını önlemek için gıdalarımızı fermente ederek bol miktarda probiyotik alırdık. Ancak modern tarım, dondurulmuş yiyecekler ve yemek hazırlama yöntemleri çoğu insan için probiyotik gıdaları ortadan kaldırdı. 

Sauerkraut yani ekşi lahana, aslında bizim lahana turşumuzu anımsatan fakat çok daha lezzetli bir turşu.  İçeriği sadece tuz ve lahana, var.  Özellikle veganların B12 için tüketmesi öneriliyor. Başka hiç bir sebzede B12 yoktur ama lahana bu şekilde fermante edilince, zengin B12 deposuna dönüşüyor.

Vitamin C 'luk bir artış sağlar Sauerkraut suyu, vücudunuzun bağ dokusunun önemli bir bileşenini ve güçlü bir antioksidan olan C vitamini sağlar. Antioksidanlar, vücudunuzu serbest radikallerden, hücrelere zarar verebilecek dengesiz moleküllerden koruyan maddelerdir. Mart 1983'te "Archivos Latinoamericanos de Nutricion" da yayınlanan bir makalede, lahana'nın doğal laktik asit fermentasyon işlemi sırasında C vitamini içeriğini kaybedip kaybetmediğini belirlemek için yapılan bir çalışma kaydedildi. Çalışma, fermente lahana C vitamininin yüzde 61,9'unu ve yüzde 100'ünü elinde bulundurduğunu ortaya koydu. Soğuk havuçun suyu ile birlikte 1 bardak porsiyonunda, 34,7 miligram C vitaminin, yüzde 58'inin DV olduğu belirtildi.

Demir yaşam için gerekli olan bir mineraldir. Uygun oksijen taşınması ve hücre büyümesinin düzenlenmesinde yardımcı olması için çok önemlidir. Vücudunuzun proteinlerinin ve enzimlerinin çoğu, düzgün bir şekilde çalışması için demir üzerine güvenir.Yeterli demir olmazsa, hücreleriniz yeterli oksijen almaz, bu da yorgunluğa ve bağışıklık sisteminin tepkisine neden olur. Haziran 2005'te yayınlanan "Allerji ve Klinik İmmünoloji Dergisi" nde yayınlanan bir makalede, demir içeren yeterli miktarda mikro besin maddesinin eksikliği çocuklarda belirgin bağışıklık yetersizliği ve enfeksiyonlara neden olabilir. Bir bardak havuç servisiyle 1 bardak su içirirken, DV'nin yüzde 19'u olan 3.47 miligram demir bulunur.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.