Sauerkraut (ekşi lahana turşusu) 1000 ml cam kavanoz


  • Marka:şifa ana
  • Ürün Kodu: sauerkraut1000ml
  • Stok Durumu: Stokta var

  • 55,00 TL





Almanya ve Avusturya mutfaklarının çok tüketilen ve sevilen lezzetlerinden birinin bu sauerkraut denilen lahana turşusu olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Sauerkraut, Almanca ekşi anlamına gelen sauer ile bitki anlamına gelen kraut sözcüklerinin bir araya gelmiştir ve ekşi lahana anlamına gelmektedir. Taşıdığı probiyotik özellik sayesinde sauerkraut tıpkı kefir, kimçi, kombu çayı gibi insan mikrobiyotası açısından oldukça yararlı bir yiyecektir. Probiyotik özelliğinin dışında, A ve C vitaminleri açısından zengin olan lahananın, bu ön sindirimi yapılmış halinin tüketimi de oldukça yararlıdır. A ve C vitaminlerinin yanı sıra, B12 açısından da oldukça yararlı bir besin olan sauerkrautun herkes tarafından ama özellikle veganlarca tüketilmesi önerilmektedir.

Fermantasyonu nedeniyle probiyotik ve B12 deposu bir besin. Özellikle veganların B12 için tüketmesi öneriliyor. Başka hiç bir sebzede B12 yoktur ama lahana bu şekilde fermante edilince, zengin B12 deposuna dönüşüyor.


 Probiyotik Lahana Turşusu Lakto Fermente 660 ml 

Organik-Probiyotik Lahana Turşusu-Lakto Fermente
Beyaz lahana, yüksek oranda folat, C ve K vitaminleri ve ayrıca demir, potasyum, magnezyum mineralleri içerir. Fermantasyon süreci lahanaya; organik asitler, faydalı enzimler, yaşayan dost bakteriler kazandırırken, lahananın içinde bulunan tüm vitaminleri sentezleyerek çoğaltır ve böylece gıdanın besin değerlerini ve emilimini kat kat arttırır. Fermantasyon yöntemiyle elde edilen gıdalar yaşayan gıdalardır ve vücut için çok değerli besin kaynaklarıdır. Bizim için önemi, yalnızca kendi içerdikleri besin değerleri ve sindirim sistemine olan katkıları ile sınırlı değildir. Fermente gıdalar aynı zamanda, kendileriyle birlikte tüketilen diğer gıdaların içerdiği vitaminleri kalın bağırsakta sentezleyerek, onların içerdiği besinlerin emilimini de arttırırlar.

Geleneksel Fermantasyon
Probiyotik turşumuz geleneksel fermantasyon yöntemiyle üretilir. 


Lakto Fermente Turşu Nedir?
Lakto-fermantasyon; probiyotik bakterileri üretmek için geliştirilmiş bir turşu kurma yöntemidir. Bu sebeple yalnızca kaya tuzu ile kurulur. Tuzun görevi, zararlı bakterilerin (kötü adamlar) asla tahammül edemediği için üreyemediği ancak sağlıklı bakterilerin (iyi adamlar) üreyip gelişebildiği asidik bir ortam sağlamaktır. Lakto-fermantasyon, kötü adamları ilk aşamada siler ve saf dışı bırakır. Sonra, iyi adamların ikinci aşamada çalışmasına, gelişmesine ve üreyerek çoğalmasına izin verir.

Pastörize Edilmemiştir (Çiğ)
Lahana turşumuz ham, yaşayan-canlı bir turşudur. Pastörize edilmediği ve ısıl işleme tabi tutulmadığı için, fermantasyondan gelen kazanımları ve besin değerleri kaybolmaz.


Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.